10 saker singeltjejer vet om Alla Hjärtans Dag

Valentines_day

Vem har sagt att Alla Hjärtans Dag är någonting bara kvinnor med partners kan njuta av? Smarta singeltjejer förstår vikten av att älska sig själv och trots att de inte nödvändigtvis behöver en anledningen för att fira sin singelstatus, kan de göra det med stil den 14-e februari.

Här är 10 anledningar till varför singelkvinnor bör inte ignorera Alla Hjärtans Dag utan välkomna den istället.

1. Hon behöver inte en helg för att måla läpparna rött, bjuda sig själv på smaskiga chokladtäckta jordgubbar och smutta på champagne. Självklart kommer hon inte att missa möjligheten till att göra det på Alla Hjärtans Dag heller!

2. Hon behöver inte en man för att köpa en blomsterbukett med hennes favoritblommor, hon kan göra det själv. Dessutom kan hon få den levererad till sitt jobb, undertecknat “Din hemlige beundrare”, och bli dagens samtalsämne.

3. Hon behöver inte någon för att gå ut och njuta av en extravagant och skandalöst dyr middag, det kan hon göra själv. Eller så kan hon välja att lägga pengarna på precis det hon önskar. Ååå, så många valmöjligheter!

4. Hennes vänner slipper höra henne oroa sig för allt som ska göras inför en romantisk dejt, och de behöver heller inte höra henne beklaga sig över en pojkvän som inte levererar.

5. Hon stressar inte sig själv genom att tänka på vad hennes ex gör eller inte gör. Hon bryr sig inte om han har en ny tjej och hon bryr sig definitivt inte vilken present hans nya får på Alla Hjärtans Dag.

6. Hon förstår att barer är det bästa stället för singlar för det är där alla singlar samlas på Alla Hjärtans Dag.

7. Hon behöver inte uppleva känslan av att hon är nära på att spy över hennes partner under en Alla Hjärtans Dag hångelsession efter att ha ätit en sjurättersmiddag på det där nya heta stället i stan.

8. Romantiska komedier är inte rena döden för henne. Hon minns faktiskt hur kul Bride Wars och 27 Dresses var.

9. Sanningen är den att varje kvinna förstår att Alla Hjärtans Dag är en dag som den kommersiella industrin har hittat på och man behöver egentligen inte en speciell dag avsedd för kärlek.

10. Dagen efter Alla Hjärtans Dag är perfekt för att fylla på godisskålen med dina favoritmumsbitar till extrapris. Hurra för godis till halva priset!

Alla Hjärtans dag marknadsförs som den perfekta dagen för par att visa varandra sin kärlek; men sanningen är den att Alla Hjärtans Dag handlar om så mycket mer än choklad, blommor och överdrivet dyra smycken. Alla Hjärtans Dag, oavsett om du är singel eller i ett förhållande, handlar om att visa människorna i ditt liv att du älskar dem och är tacksam för att ha dem i ditt liv. Du behöver inte uppleva det som att helgen är tabu för dig, bara för att du är singel. Samla dina vänner och planera en “dejt” där ni överöser varandra med gåvor och uppskattning.