5 tips som hjälper dig att sluta hänga upp dig på en kille

getting-ove-the-ex

Att vara kär i någon är en härlig känsla och oftast ses det som en av de bästa upplevelserna i livet. Dock bara när känslorna är besvarade av den du är kär i. Många kvinnor förälskar sig i killar, men det är så trist när känslorna är obesvarade och din kärlek börjar bli en besatthet.
Här är fem sätt du kan sluta hänga upp dig på en kille och gå vidare till andra sunda förhållanden.

Skaffa en hobby.

Ett av de enklaste sätten att glömma någon är att välja en hobby och satsa din tid och energi på det. Du är en värdefull människa, så varför skulle du inte göra sådant som du tycker om och som får dig att må bra i dig själv? Bara för att en person har inte känslor för dig betyder det inte att du är på något sätt mindre värd för det. Använd denna möjlighet för att investera i dig själv och fortsätt att lära dig nya saker och utvecklas.

Fokusera på hans fel.

När vi är upp över öronen förälskade i någon har vi en tendens att blunda för deras fel – oavsett hur uppenbara de är. Vi vill bara se det goda i honom och det han bidrar till vårt liv. Alldeles för ofta antar vi att han är helt enkelt den perfekta killen, men vi måste även tänka på att han är en människa och vi har alla fel och brister. Så fort du inser det kommer du att kunna se alla hans mindre brister så som att han inte plockar upp handduken efter sig, han är en kedjerökare eller kanske till och med större saker så som att han är inte alltid ärlig med dig eller har ingen önskan att skaffa ett jobb.

Ändra fokus.

Genom att lägga märke till att din dag börjar och slutar med tankar på honom, kan du bli medveten om din besatthet och försöka ändra det. Till exempel, om du upptäcker att han tar upp 75% av dina tankar, kan du stoppa dig själv från att tänka på honom och göra en medveten ansträngning för att tänka på något annat. Det kommer att ta tid, men du kommer att kunna göra det rätt snabbt – även om du måste tvinga in en trallvänlig låt i huvudet eller börja syssla med något annat.

Börja dejta igen.

Detta är så klart ett av de enklaste sätten att glömma någon som inte har samma känslor för dig som du för dem. Du kanske drog förhastade slutsatser när du började känna känslor för killen och när du medvetet anstränger dig för att prata med någon nu, säger du “Ja, jag förtjänar att vara lycklig och då jag kan inte vara lycklig med honom, kommer jag att hitta någon annan som gör mig lycklig.”

Du är solen.

Istället för att ordna ditt liv kring denna kille, måste du inse att du är den viktigaste personen i ditt liv och om du vill ha en märkbar förändring, måste du vara den förändringen. Ingen annan kommer att göra det för dig. Så ta din plats i solen och fokusera på att göra dig själv lycklig.