7 jätteviktiga tips för online dejting

online-dating-women

Är du säker på att du vet precis allt om online dejting?

Sju absolut nödvändiga tips för singlar som ger sig ut i online dejtingvärlden; vad du ska vara beredd på och hur du bäst hittar rätt i den virtuella världen av kärlek och romantik.

Online dejtingvärlden är ett helt annat bollspel; om du trodde att du hade problem med traditionell dejting, kommer du att upptäcka att online dejting har sina svårigheter. Dock kan det samtidigt vara rätt kul. Här är några praktiska tips att tänka på:

1. Du kanske inte den enda – det kanske är bäst att göra sig redo på att singlar online brukar gå på flera dejter, bara för att kolla av läget. Detta är rätt vanligt, och fram till att man har bestämt sig för att vara i ett förhållande, finns det ingen skyldighet att bara träffa en person åt gången. Ju snabbare du accepterar detta, desto lättare blir det för dig att inte oroa dig för småsaker.

2. Foton är jätteviktiga – Precis som den andra personens bilder är attraktiva och viktiga för dig, så är även dina för andra människor. När det gäller din egen profil, försök att välja foton som är relativt nytagna och som ger en bra bild av din personlighet. Det är det bästa sättet att attrahera partners som du kan forma ett genuint förhållande med.

3. Första dejter – De kan vara rätt knepiga och otroligt ångestframkallande. Försök att komma ihåg att vara dig själv och agera naturligt, om där är ingen kemi eller om chanserna till en andra dejt är små kan du alltid försöka matcha med andra. Det viktigaste är att du har trevligt och att du hittar någon du verkligen klickar med.

4. Att prata är jätteviktigt – Någonting som kan vara ganska annorlunda från vad vi är vana vid i verkliga livet är att i den virtuella världen, vad du säger och de samtal du har är precis lika viktigt och attraktivt som dina foton och din profil. Var alltid medveten om att din potentiella dejt dömer dig enligt vad du säger och hur du svarar.

5. Var beredd på överraskningar – Du kanske kommer att chockas av hur många människor får en trevlig eller inte så trevlig överraskning på sin första dejt med någon de har pratat på nätet med ett tag. Så var beredd på överraskningar. Vår uppfattning av någon är för det mesta helt annorlunda från hur den personen faktiskt är i verkliga livet, de kan till och med se rätt annorlunda ut jämfört med fotona i deras profil.

6. Lätt att läsa på innan dejten – En av de största fördelarna med online dejting är att den ger dig tillräckligt med information innan er första fysiska dejt, så att du har tillräckligt med tid för att förbereda dig själv. Med hjälp av deras profil och intressen kan du läsa på om deras intressen innan du träffar dem och fundera på sådant som ni kan prata om.

7. Håll dina hästar – det är väldigt lätt att ganska snabbt börja föreställa sig att du har redan träffat din själsfrände. Det vanligaste är dock att folk kanske inte visar sitt sanna jag förrän lite senare. Detta gäller speciellt för online dejting. Det kan därför vara klokt att vänta ett tag innan du sätter igång med dagdrömmarna.