5 sätt att behärska konsten att göra ett fantastiskt första intryck

Bnaughty.com

Bara inom några få minuter efter att ha träffat dig för första gången, har folk redan skapat en åsikt om dig. Denna åsikt kommer att bli avgörande i beslutsprocessen oavsett vad det gäller – om du kommer att bli anställd, om de kommer att dejta dig, eller om de kommer att glömma dig. Du vill givetvis inte vara den som folk helst glömmer, eller hur?

BeNaughty.se har 5 viktiga tips på hur du kan se till att folk kommer ihåg ditt namn och vill dejta bara dig.

1. Gå dit med ett mål i sikte
Oavsett om du vill få dem i säng, vara deras nästa partner eller kamma hem det där jobbet, vill du närma dig situationen med ett mål i sikte. Till exempel, säg du har pratat med någon en hel del online och ni har äntligen bestämt er för att träffas, men du vet att du gillar denna person och vill träffa honom/henne fler gånger. Du är alltså på väg till dejten med avsikten att få dem på fall och blända dem så pass att de kan inte motstå en andra dejt.

2. Läs på
Ja, vi vet – läsa på för en dejt? Ja! Om du är superinställd på att imponera någon du tänker träffa kan det vara bra med att läsa på lite. Till exempel, kanske när ni pratade online upptäckte du att din dejt är intresserad av antika Grekland och grekisk mytologi. Du kan läsa på lite om de grekiska myterna, gudarna och gudinnorna. När samtalet ebbar ut, kan du glänsa lite med dina nya kunskaper, imponera på dem och få samtalet igång igen. Strunt i att få två flugor i en smäll, du är en multitasker på ett uppdrag!

3. Klä dig för att imponera
Vi är visuella varelser och det går inte att förneka att vi dras till saker (och människor… så klart) som ser bra ut. Så om du verkligen vill imponera på denna person, se till att du har på dig någonting som ropar “Lägg märke till mig och åtrå mig!” utan att vara för tydlig med det. Tanken är att klä dig i någonting som får dig att se bra ut och någonting du själv trivs i. Denna självkänsla kommer definitivt att skina igenom under dejtens gång.

4. Prata inte för mycket
Okej, vi fattar. Att gå på en första dejt (eller någonting annat där det är viktigt att göra ett gott intryck), kommer du att vara rätt nervös och ibland kan du bara inte hjälpa det som strömmar ut ur munnen på dig. Ibland ger du för mycket info, ibland kan du pladdra på om vad som helst, och ibland låter du inte den andra personen få en syl i vädret. Oavsett vilket – sluta genast. I alla situationer där du tror att du pratar för mycket, fråga dem någonting och låt dem prata ett tag. Det innebär alltså inte att du ska sluta lyssna. Det innebär att du ska höra noga på vad de säger och lägga till en liten kommentar här och där för att underhålla samtalet; bara se till att det är inte du som dominerar samtalet.

5. Använd deras namn
Det finns inget värre än att gå på dejt och glömma personens namn. Det är ett av de snabbaste sätten att se till att det blir ingen andra dejt. Du vill göra en medveten ansträngning och 1) lära dig vad de heter och 2) tilltala dem vid namn. Till exempel, om ni har trevlig, tala om det för dem “Vad kul att vi kunde ses Jan”, eller någonting i den stilen. Det kan verka obetydligt men det kan faktiskt ha en positivt inverkan och skapa ett bra första intryck.