De 4 populäraste missuppfattningarna om online dejting

men-lose-interest

Under livets gång hoppas vi alla att vi kan hitta någon vi kan vara ihop med resten av livet. I många år har folk förlitat sig på raggningsrepliker över ett par drinkar, blindträffar och dejting av vänners vänner… På senare år har online dejting blivit allt mer populär och fler par blir kära tack vore dessa webbsidor. Trots detta finns det fortfarande missuppfattningar kring online dejting som stoppar miljontals människor från att ta det på allvar. Visst, många registrerar sig på sådana sajter bara för att se vad det rör sig om, men du skulle nog bli överraskad över hur många människor låter bli att gå hela vägen.

Här är de 4 populäraste missuppfattningarna om online dejting som hindrar folk från att ge det en ärlig chans.

  1. Online dejting är för förlorare

Många verkar tro att andra tar till online dejting för att de är oattraktiva, har svårt att umgås med andra eller är helt enkelt förlorare. Det kan inte vara längre ifrån sanningen. Det är faktiskt så att många går med på dessa sajter för att de är rätt framgångsrika och deras yrkesliv ger dem inte mycket tid till att hitta en partner. Självklart är ett av de största dragplåstren med online dejting är att du, i teorin, kan träffa tusentals människor på en kväll, istället för bara några stycken när du är ute på krogen.

  1. Alla ljuger online

Av någon anledning tycks många tro att folk på internet är lögnare och har någon ond avsikt. Det är en av de största anledningarna till varför folk litar inte på online dejting. Hur kan de vara säkra på att personen de pratar med är den hen säger att hen är? Låt mig fråga dig följande, hur är det annorlunda från när du träffar någon på en bar? Du bara vet ett de berättar för dig.

  1. Online förhållanden är dömda till att misslyckas

Många människor har denna konstiga föreställning om att ett förhållande som börjar online kommer bara att sluta dåligt. Vi kan givetvis inte påstå att folk som träffas online är i ett långvarigt förhållande (internet och online dejting har inte funnits så länge), men vi kan säga att enligt en studie som utfördes av eHarmony, en tredjedel av 19.131 vuxna amerikaner som gifte sig mellan år 2005 och 2012 inledde sitt förhållande online. Detta innebär att ungefär 6313 par gillade varandra tillräckligt mycket online för att ta steget och gifta sig. Av de äktenskap som undersöktes, 5,96% av dem som träffades online skilde sig gentemot 7,67% av dem som träffades i verkliga livet. Så enligt denna studie löper online förhållanden faktiskt mindre risk att sluta i skilsmässa. Det är värt att tänka på!

  1. Online dejting är opersonlig och formell

Det går inte att förneka att vi förlitar oss på internet när det gäller en massa saker – bankärenden, shopping, underhållning och sociala nätverk. Vissa tycker att internet håller på att ersätta personligt umgänge och online dejting är det bästa exemplet på det. Det är faktiskt lättare för många människor att släppa någon in på livet och vara med öppen via meddelanden och e-post istället för att försöka komma upp till någon och försöka inleda ett samtal. Med online dejting har du en profil som du kan använda för att inleda ett samtal med någon. På så sätt gör det dig mindre sårbar och kanske till och med lite modigare.