Så frågar du ut en tjej som har nyligen blivit singel

How-To-Ask-a-Girl-Out

Vi har alla varit där – man gillar någon men det kan aldrig bli någonting för att den personen är redan i ett förhållande. Vanligtvis får man nöja sig med att sukta efter dem och vänta på det ögonblicket när de blir singel igen. Dock är det inte lika enkelt som det verkar och när vi får reda på att han eller hon har gjort slut med sin partner, vill vi rusa fram och fråga henne ut innan någon annan hinner före. Men du kanske vill tänka om, för man vet ju inte var den personen är rent känslomässigt. I vissa fall kan det funka när du frågar henne ut, men i andra fall kan du få en blick som gör dig övertygad om att du är sinnessjuk och hon börjar gråta.

1. Steg
Du kanske vill vänta med att fråga om hon vill bli din flickvän så fort du får reda på att hon har blivit singel. Istället försök att förstå var hon är känslomässigt genom att fråga om hon vill umgås med dig. Närma dig inte henne med ett förslag på en dejt, istället säg någonting i stil med att du ska till köpcentret och fråga om hon vill följa med. Om hon säger nej är det bra för att det verkar i så fall bara som att du försökte vara trevlig. Om hon säger ja, då vet du att hon är öppen för förslag och vill umgås med dig.

2. Steg
Om hon säger ja till att mågs med dig vill du nu kolla efter tecken på hur hon ser på dig – ser hon på dig som en vän eller kanske något mer? Du kan göra det genom att sakta närma dig henne. Om ni fönstershoppar kan du ta ett steg närmare henne genom att låtsas som att du försöker titta närmare på någonting. Om hon backar kan det vara ett tecken på att hon känner sig obekväm och är inte intresserad av dig. Å andra sidan om hon inte rör sig eller tar ett steg i din riktning, kan det vara så att hon är intresserad av dig.

3. Steg
Låt oss säga att hon tar ett steg närmare dig. När er platoniska dejt är över, kan du berätta för henne att du vill gå på en riktig dejt med henne. Om tanken tilltalar henne kommer hon att acceptera, självklart. Om hon är inte intresserad kommer hon att säga nej eller att hon är inte redo att dejta än. Oavsett vilket, respektera hennes beslut och pressa inte henne till att säga ja.

4. Steg
Om ni håller på att lära känna varandra får du gärna prata om precis vad som helst – förutom hennes ex. Du borde inte nämna honom alls. Om hon pratar om honom kommer det antagligen att verka rätt avtändande men du visste faktiskt att hon hade precis avslutat ett förhållande med honom så försök att vara förstående. Allt du kan göra är att vara dig själv och charma henne bäst du kan.

5. Steg
Ge henne lite andrum efter dejten. Du har antagligen gett henne en del att tänka på så det kan vara smart att ge henne tid att fundera på saker och ting. Du kan skicka ett sms eller ett snabbt mejl efter dejten för att tala om för henne att du hade trevligt i hennes sällskap och att du hör av dig snart. Under tiden kan du alltid hitta på någonting som ni båda kan göra. Gör ert umgänge kul och engagerande.