7 subtila sätt att utnyttja kroppsspråket & verka mer självsäker

selfi-girl

Självförtroende är väldigt upphetsande både för kvinnor och män, men du kommer nog att bli överraskad över hur många människor saknar självförtroende. Även om så är fallet och där är många som saknar självförtroende, är det lätt att imitera.

Om du är inte naturligt självsäker av dig själv, ska du inte stressa ut dig för det finns saker du kan göra som får dig att verka mer självsäker.

1 – Korsa inte dina armar.
Du har antagligen hört det förr men när du korsar dina armar ger du ett tydligt tecken på att andra får inte komma nära och det får dig att se ömklig och slagen ut. Amy Cuddy, en Harvard Business forskare, har sagt att genom att korsa dina armar ökar du även dina stressnivåer!

2 – Ta plats.
Ju mer plats du tar, desto säkrare verkar du. Cuddy säger att då det är inte är rekommenderat att korsa dina armar, kan det vara bra att ta mer plats genom att prata med händerna, vilket är ett tecken på styrka och hjälper dig hävda ditt territorium.

3 – Håll huvudet högst.
Det är givetvis bra att ha en positiv inställning, men vad vi menar här är att du ska hålla ditt huvud högt överhuvudtaget. Det visar att du inte är blyg och är redo att prata med vem som än närmar sig dig. Dessutom, med denna hållning, maximerar du ditt intag av syre och håller dina muskler i en linje.

4 – Få ögonkontakt.
Ögonkontakt är ett bra sätt att visa att du är självsäker i en social situation. Det visar att du gärna engagerar dig, är en trevlig person och så självklart är det ett tecken på att du är säker på dig själv. Ibland undviker människor med lågt självförtroende ögonkontakt helt och hållet för att de känner sig obekväma av att titta i någons ögon eller så vet de inte hur länge de ska titta utan att gå över gränsen och verka creepy.

5 – Stäng av telefonen.
Människor med lågt självförtroende ofta har problem med ångest i sociala sammanhang, och de som alltså känner stort obehag av att befinna sig i sådana situation kommer ofta att låtsas att de är i sin telefon när någon försöker prata med dem. Därför, istället för att gömma dig bakom din smartphone och låtsas som att du har ett samtal med någon annan, stäng av mobilen och se till att umgås på riktigt.

6 – Le.
Det finns alldeles för många människor nuförtiden som aldrig ler, det är rätt deprimerande faktiskt. Du kan ändra på det genom att erbjuda ett leende till alla som korsar din väg. Leenden har förmågan att få folk att känna att de kan prata med dig, att du är schysst och självsäker!

7 – Backa inte ifrån dina åsikter.
Trots att du kanske inte vill ge dig in i en hetsig diskussion på första dejt, bör du inte släppa dina åsikter bara för att din dejt tycker annorlunda. När du ändrar dina åsikter efter vinden, kan det lätt få andra att bli misstänksamma och tro att du bara säger saker för att din dejt ska tycka om dig. Var självständig och stå för vad du tycker.