Hur länge ska jag vänta efter en första dejt?

call-back

Du kanske läser denna artikel för att du har precis kommit hem från en otrolig dejt med någon som du verkligen klickar med. Ni båda skrattade, delade otroliga historier om er själva, ni åt middag, dansade och till och med hånglade lite i slutet av kvällen. Så nu undrar du alltså hur länge du ska vänta tills du hör av dig igen. Det kan vara helt olidligt att vänta i 3 dagar (som man brukar), men tre timmar verkar definitivt för snabbt.

De första några timmarna efter en första dejt kan kännas som ren tortyr och det bara bygger upp förväntningarna ännu mer. Alltså… Hur länge ska du egentligen vänta innan du hör av dig?
Idag, med teknologin så tätt inpå våra liv, är det nära på omöjligt att tänka sig vänta i oändliga tre dagar. Kom igen, erkänn det… Du sträckte dig efter din mobil det första du gjorde på morgonen för att kolla dina mejl eller läsa Facebook – ibland till och med innan du har kommit ur sängen. Det är helt ok, fast det ger dig bara ännu fler anledningar till att höra av dig. Men om du väntar, som brukligt är, i tre dagar så som dina föräldrar brukade göra, då riskerar du att personen i fråga får för sig att du är inte intresserad.

Det är här det blir lite klurigt. Män brukar höra av sig efter en första dejt för att fråga om hon vill gå på en andra dejt med dem. Det är fortfarande en god idé för kvinnan att skicka ett “Tack ska du ha” sms efter dejten.

När bör du skicka en artig påminnelse om den fantastiska dejt ni var på tillsammans precis? Ja, det beror på. Om ni hade en tidig dejt och du kommer hem relativt tidigt på kvällen, skicka ett mess innan du går och lägger dig. På så sätt får han reda på att du hade en trevlig kväll och att du går till sängs nöjd och belåten. Om du kommer hem rätt sent (kanske till och med någon gång under småtimmarna), skicka sms-et när du vaknar. Du kan då säga att du hade så kul med honom kvällen innan att du sov som en stock.

Poängen med sms-et är att visa honom att du verkligen uppskattade er dejt, men det skickar även en signal om att du vill hålla kontakten med honom och eventuellt gå ut med honom igen. Det lär nog få honom att bjuda ut dig på en andra dejt!

Reglerna för när man ska ta kontakten igen efter en dejt är rätt enkla. Om du tycker verkligen om personen ska det inte kännas konstigt att säga tack för dejten. Du ska inte känna dig som en stalker bara för att du hör av dig mindre än 24 timmar efter dejten. Vi säger att istället för att vänta i 72 timmar, sikta på 36 timmars mellanrum som mest. Det behöver inte vara något särskilt, bara ett enkelt sms, mejl eller till och med ett samtal.

Dessutom… Tjejer, ni kanske hade en trevlig dejt men det fanns inte så mycket kemi. Istället för att vänta tills han bjuder ut dig på nästa dejt (eller ännu värre, ignorera honom helt), snälla var schyssta och ärliga med killen. Det är det enda rätta!