Män reflekterar över skälen till varför de är fortfarande singlar

scaredman

För er som har varit singlar ett tag, ni har säkert själv undrat vid flera tillfällen varför är ni fortfarande singlar. För vissa är svaret självklart för att det är ett medvetet val; men så frågade vi alla dem som skulle mycket hellre dejta någon – varför tror ni att ni är fortfarande singlar?

Vissa av svaren pekade på ett antal olika anledningar: vissa var rädda för att bli avvisade, andra valde att inte anstränga sig för att träffa kvinnor, och vissa var osäkra på sitt utseende.

Att hitta någon som du kan skapa ett sunt förhållande med är svårt, men varken rädsla eller lathet borde inte vara anledning nog för dig att förbli singel. Här är ett par svar på frågan varför vissa män tror att de är fortfarande utan partner.

Micke: “Jag vet inte riktigt vad det är jag söker hos en partner. Tanken på att vara i ett seriöst förhållande låter bra, men jag kan inte riktigt hitta någon som faktiskt får mig att vilja vara trogen.”

Jonas: “Jag är så rädd för att bli avvisad, att misslyckas, att inte leva upp till någons förväntningar av vad de vill ha ut av ett förhållande eller hos en partner.”

Linus: “Det är ett medvetet val. Jag har tagit en hel del kassa beslut förr i tiden som jag fortfarande försöker reda ut.”

Bo: “Jag försöker inte ens. Allt jag gör är gå till jobb och sen direkt hem.”

Lasse: “Jag är singel för att istället för att flirta eller försöka stöta på någon, står jag för mig själv i ett hörn och surar. Eller så väntar jag på att någon ska prata med mig… och om det händer så svarar jag så kort som möjligt och fortsätter sen att vara tyst. Visst är det så att jag har problem med mitt självförtroende och behöver jobba på det.”

Said: “Jag har alldeles för höga standard, så pass att jag skulle aldrig dejta någon vars standard är så låga att de har inget emot att dejta mig.”

Jonny: “Jag är för blyg för att komma fram till en tjej och jag är inte tillräckligt snygg för att en kvinna ska komma fram till mig.”

Kareem: “Det hjälper om jag tror att kvinnorna jag pratar med gillar samma som mina kvinnliga familjemedlemmar. Då är det lättare att vara sig själv. Det hjälper även att tänka på att jag kommer varken att ligga med eller gifta mig med varje kvinna jag pratar med. “

Tage: “Om jag tror inte att jag kommer att gifta mig med dig, varför ska jag dejta dig?”

Markus: “När min första flickvän dumpade mig efter ett 5 årigt förhållande, glömde jag hur man gör för att skaffa ett nytt. Kanske kan jag inte komma över hur det slutade eller det faktum att tog slut överhuvudtaget… jag trodde att hon var kvinnan för mig… jösses vad fel jag hade då”

Benjamin: “Mitt före detta förhållande var hemskt. Det var så giftigt att jag blev helt ointresserad av att dejta. Det har nu varit två år och såvida jag inte träffar någon som jag faller för direkt, skulle jag inte byta mitt oberoende för något mindre.”

Till alla dessa killar vi känner med er. Förhållanden kan ta musten ur en och det kan kännas som att du kommer aldrig att träffa någon ny. Dock har Bea (vår redaktör) något att säga som vi kanske alla behöver tänka på.

“Folk dejtar oftast för att de vill slippa vara ensamma. Om rätt person kommer in i mitt liv, kan jag vara lite mer flexibel men jag tänker inte ändra på den jag är bara för att ha någon i min säng. Om och när denna person kommer in i mitt liv, kommer vårt förhållande att vara naturligt, lätt och otvunget.”