5 saker du ska göra när du har gjort slut för att gå vidare

weekend-trip

I början av förhållandet var allting fantastiskt. Ni kom bra överens, ni var lyckliga, han fick dig att skratta. Men tiden gick och saker och ting förändrades. Nu när du har bestämt dig för att göra slut med din pojkvän, börjar du kanske upptäcka att det är en rejäl utmaning att inte tänka på honom, även om du var den som gjorde slut.

Här är fem sätt för dig att snabbare komma över din före detta. Det är ju trots allt ingen som vill sitta och sucka över ens ex för länge.

1. Skapa och slutför dina att-göra listor. När du sätter upp ett schema för olika aktiviteter som du ville få gjort, håller du dig själv ansvarig. Förvara ditt schema där du kan se det varje dag så att du blir påmind om att du har saker du måste göra. Det inkluderar sådana saker såsom att byta olja, tvätta mattorna, eller till och med vårstädning. Oavsett vad det är du bestämmer dig för att göra, är produktivitet bästa sättet att hålla dig upptagen.

2. Skaffa ett husdjur. Om du har tillräckligt med tålamod och du är inte allergisk, varför inte skaffa ett husdjur? Dessa härliga varelser kan ge dig en känsla av mening, mys och de kan göra dig sällskap de dagar då du känner dig särskilt nere eller ensam. Det kanske inte är den bästa anledningen att skaffa ett husdjur, men ibland blir det faktiskt bäst för både dig och djuret du räddar!

3. Gå en onlinekurs. Du är nu singel och försöker hålla dig upptagen, eller hur? Finns det något bättre sätt att fylla din tid än att ta en onlinekurs? Inte nog med att en onlinekurs ger dig annat att tänka på, den gör även ditt liv rikare och hjälper dig att sluta hänga upp dig på ditt ex. Dessutom, vem vill inte fortsätta lära sig nya saker?

4. Planera en weekendresa eller ett äventyr. Oavsett om du tänker ge dig ut på egen hand eller med ett par vänner, är resor alltid ett väldigt hållbart alternativ för dig som vill ha annat än din före detta pojkvän att tänka på. Förutom att lämna stan och göra någonting kul, kan du fokusera på det som gör dig glad och kan slappna av. Det är ett vinnande alternativ vilket som!

5. Ge tillbaka till andra – jobba som volontär. Att jobba som volontär är ett fantastiskt sätt att sluta fixera dig på att du nyligen gjort slut medan du ger tillbaka till samhället. Oavsett om du vill skänka din tid genom att hjälpa barn med läxor på en lokal fritidsgård, dela ut mat till hemlösa i trakten eller om du vill sitta och prata med gamla eller sjuka på sjukhuset eller äldreboende, kommer du att upptäcka att när ditt volontärarbete är över, kommer du att känna dig mer berikad och mer hel. Trots att anledningen till att du engagerar dig i volontärarbete är att du ska sluta tänka på någon, kommer de människor du hjälper att uppskatta dina ansträngningar, oavsett varför du väljer att göra det.