7 smarta dejtingtips för singlar

online-dating

Dejtinghack för singlar: saker du bör satsa på och undvika i dejtingvärlden

Om du antog att du kan ge dig in i dejtingvärlden endast beväpnad med ett charmigt leende och din bästa look, då har du fått det hela om bakfoten. Dejtingvärlden är betydligt mer tävlingsinriktad och har ändrats i takt med utvecklingen av teknologi och världssyn. Här är de absolut nödvändiga kunskaperna som kan komma väl tillpass och kommer att hjälpa dig på traven:

Satsa på:

1. Positiv inställning: Givetvis ska du behålla ditt charmiga leende och tänk på att en glad, positiv person är alltid mycket mer attraktiv. Försök att vänta med att avlasta dina livsproblem på din dejt, i alla fall tills ni har varit på ett par dejter tillsammans.
2. Artighet: Att vara artig och respektfull, oavsett om du är man eller kvinna, kan ge dig en massa bonuspoäng.
3. Öppet sinne: De dagarna när man förväntades att träffa sitt livs kärlek bara bland folk med samma kultur eller bakgrund. Var öppen till att träffa människor från alla möjliga bakgrunder och kulturer, vem vet vem du kommer att träffa.
4. Möjlighet för andrum: när ni har precis börjat dejta är det viktigt att ge din dejt plats och här menar vi känslomässigt andrum och tid.
5. God doft: Megapoäng för alla som luktar gott. Men ta inte i för mycket bara.
6. Genuint intresse för den andra: Det är inte bara om dig. Intressera dig för vad den andra personen har att säga. Visa tecken på hälsosam nyfikenhet.
7. Att vara dig själv: Viktigast av allt, om du vill hitta någon som du kommer att vara helt kompatibel med – var dig själv.

Undvik

1. Svärord: Nej, snälla gör det inte. Du kanske tycker att det är naturligt eller till och med ‘häftigt’, men det kan verka kränkande och oattraktivt – speciellt på en första dejt.
2. Att se ovårdad ut: Det är ingen som förväntar sig att du ska köpa nya kläder varje gång du går på dejt, men att se ren och vårdad ut (även om du har bestämt dig för en mer casual look) är betydligt mer attraktivt än någon som ser ut som att de har precis vaknat.
3. Att avbryta mitt i meningen: Det absolut mest irriterande någon kan göra är att fortsätta att avbryta dig. Det är precis så din dejt kommer att känna om du tar i för mycket. Det kanske är någonting du gör avsiktligt, men det kan vara bra att hålla koll, speciellt om det är något av ett karaktärsdrag.
4. Fråga personliga frågor: Än en gång är det någonting som bör lämnas åt framtida träffar, första eller till och med andra dejt är definitivt fel tillfälle. För om någon vill öppna upp om sitt privatliv, kommer de att göra det utan att du behöver fråga ut dem om det.

Presentera dina vänner: Det kan fungera som en röd flagga för både män och kvinnor och kan få dig att verkar alltför ivrig. Vänta ett tag innan du börjar presentera dina vänner för din dejt. Det går bra att planera din nästa dejt, men oftast kan det vara oerhört pushigt med någon som börjar presentera ens familj eller vänner för sin dejt efter bara några träffar.