Säkra samtalsämnen för din första dejt

bad-datink

Första dejter kan vara en euforisk upplevelse om allt går fint och ni trivs verkligen bra ihop, men det kan även vara rena katastrofen om du gör eller säger någonting som kan verka stötande för din dejt.

Vi vet ju redan vilka ämnen du borde undvika som pesten på en första dejt (dvs politik, religion eller dina före detta, men du kan ju inte heller sitta och prata tepriser i Kina eller om värmeböljan som var i somras.

Hitta den perfekta platsen mellan tråkig och skandalös med dessa säkra första dejten ämnen:

Ge henne komplimanger

Det är aldrig fel att ge din dejt en komplimang om hennes utseende; speciellt om det syns att hon ansträngde sig för att se så bra ut som möjligt för denna dejt. Även om det inte ger dig flera timmar av diskussion, är det fortfarande helt socialt acceptabelt (och du kanske till och med förväntas) att ge henne komplimanger. Du bör se till att din kommentar är hövlig och kan inte misstolkas som obehaglig. Det går inte att misslyckas med någonting i stil med “Vad fin du är!” eller “Den där klänningen är verkligen jättesnygg på dig.”

TV, musik och böcker

Du kan bryta isen genom att inleda kvällen med en fråga i stil med “Har du sett/hört/läst något bra på sistone?” Välj en och övergå till de andra lite längre fram i dejten. På så sätt får hon en chans att prata om några av hennes favoriter och du kan relatera tillbaka till henne med dina favoriter. Det är inte bara ett bra sätt att bryta isen, men det ger dig även en möjlighet att upptäcka nya saker och vice versa.

Fritidsintressen

Det finns två sätt du kan fråga din dejt om deras intressen i livet. Du kan antingen fråga rakt ut vad deras fritidsintressen är, eller så kan du undra lite lätt om vad de föredrar att göra på fritiden eller på helgerna. Därmed får din dejt en möjlighet att ge ett svar som du sen kan bygga på. Till exempel, om de tycker om att laga fina middagar, kan du fråga vilken typ av mat de gillar mest eller om de någonsin har testat en matlagningslektion (om de inte har det, kan det ju vara hur kul som helst att testa det på er andra dejt!).

Familj

Det lättaste sättet att ta reda på mer om hennes familj är ju att fråga om hon har några syskon. Det kan lätt utveckla sig vidare till vad de sysslar med, och så kan du passa på att fråga om hennes föräldrar, barndom och så vidare. Allt detta är användbar information när du sen ska avgöra om ni passar ihop eller ej. När du ska fråga henne om hennes familjeliv, se till att hålla dina frågor neutrala för du vill ju inte att hon ska börja relatera till dig som hennes samtalsterapeut.

Jobb

Vid något tillfälle under dejtens gång kommer samtalet att gå in på vad ni jobbar med. Du vill nog helst undvika att ställa en sådan fråga precis i början för det kan verka något ytligt. När du ställer frågan kan du även fråga runt lite och fråga om de jobbar med något som de alltid varit intresserade av att göra, och om inte – vad skulle de helst vilja jobba med i så fall?

Även om dessa frågor är inte de mest tankeväckande eller särskilt djupa, kan de vara ett jättebra sätt att ta reda på mer om din dejt och kan därmed leda till djupare samtalsämnen om du ställer rätt frågor.