7 sätt att komma igång med onlinedejting

online-dating-tips

I takt med att fler och fler människor använder dejtingsajter för att träffa nya människor att umgås med och eventuellt dejta, behovet av att skydda sig själv är nu mer än någonsin ett absolut måste. Detta innebär självklart inte att alla online är ute efter dig, men det finns ett par ruttna äpplen som är anledningen till ett sådant stämpel finns överhuvudtaget.

Vi har skapat en lista med 7 tips som du kan använda för att skydda dig själv när du dejtar online utan att förstöra din dejting upplevelse.

1. Skydda dina personliga uppgifter
Det är oerhört viktigt att du inte avslöjar dina personliga uppgifter när du dejtar online för annars kan du hamna i farliga situationer. Det kan verka självklart, men du skulle bli förvånad över hur många människor struntar i detta och ger ut sina adresser, sin arbetsplats eller annan information som gör det lätt för utomstående att identifiera dig.

2. Tveka aldrig att kolla din dejt
Om du är inte helt säker på att den du pratar med är den han eller hon ger sig ut för att vara, kan du alltid använda Google och göra lite research. Du vill helst kolla att personen talar sanning om sin bakgrund och att de är inte med på något brottsregister. Dessutom, tack vore Google, kan du nu även kolla om det är faktiskt de på bilden. Du vill ju inte tro att du kommer att träffa Brad Pitt men det är istället Quasimodo som kommer på dejten.

3. Vänta med att utbyta nummer
Du kanske vill ha ett riktigt samtal med den du pratar med, men om det kan vara bra med att vänta med att ge dem ditt telefonnummer tills du är helt säker på att du vet att de är vem de ger ut sig för att vara. Om de insisterar och ber om ditt nummer ständigt, är det definitivt en varningssignal!

4. Lär känna den andra personen
Tyvärr är det inga dejtingsajter som kräver att man går igenom en bakgrundskontroll när du registrerar dig, så man vet faktiskt aldrig vem det är man pratar med. Detta innebär att du måste lära känna den andra personen innan du bestämmer dig för att satsa och se vart dt leder. När du pratar med någon online, men samtalet verkar udda och inövat, då är risken stor att du pratar med någon som är inte genuin.

5. Berätta alltid för någon du känner vart du ska när du går på dejt
När du har bestämt dig för att träffa någon du har pratat med online, är det bäst att du berättar om vart du är på väg för någon du känner och kan lita på. Berätta även så mycket du kan om den du ska träffa. Se till att din vän vet var de ska leta och vem den skyldige kan vara om någonting skulle hända dig.

6. Undvik alkohol
Det är populärt med en drink på många första dejter – med eller utan alkohol. Trots att det kan vara rätt trevligt när du träffar någon du redan känner, försök att undvika ha för mycket alkohol när du träffar någon ny. På så sätt ser du till att du är vid dina sinnens fulla bruk under hela dejten och gör ingenting du kan tänkas ångra senare.

7. Var din egen chaufför
Oavsett om du kör eller inte, vill du vara den som ansvarar för din transport. Du vill inte sitta fast på en dejt med någon som ger dig kalla kårar.